KK Crvena zvezda je sampion Evrope!!!
Kosarkasi Crvene zvezde osvojili su Evroligu pobedom u finalu nad CSKA 79-73!
[ATTACH=CONFIG]28894[/ATTACH]
Crveno-beli su odlicno otvorili utakmicu i posle prve cetvrtine imali prednost 26-17.Najbolji u prvoj cetvrtini bio je Charls Dzenkins sa 7 poena.
CSKA je bolje pocela drugu cetvrtinu gde je Kurbanov sutevima sa distance pravio razliku i rezultat na poluvremenu je bio 37-35 za nase momke.Dzenkins je poluvreme zavrsio sa 12 poena,Nelson sa 8.Na drugoj strani Kurbanov je postigao 13 poena.
Treca cetvrtina je apsolutno protekla u dominaciji naseg tima Nelson i Ostin su sjajno zapoceli,a Dzenkins sa dve vezane trojke odlicno zavrsio cetvrtinu.U poslednju cetvrtinu se uslo sa rezultatom 60-50 za Zvezdu.
U poslednjoj cetvrtini Teodosic i De Colo su vratili svoju ekipu u mec.U jednom trenutku bilo je 60-60.CSKA je napravila seriju od 10-0.
Potom na scenu ponovo stupa neverovatni Dzenkins i postize 11 poena(tri trojke i jedna dvojka).Dok na drugoj strani Hines postize 6 poena.Rezultat na 20 sekundi do kraja je bio 78-73 za crveno-bele.Teodosic je promasio trojku.Napravljen je faul nad Mitrovicem.Zvezdin kapiten pogadja jedno od dva slobodna bacanja i 11 sekundi pre kraja postavlja konacnih 79-73.Higins je promasio i veliko slavlje je pocelo!
[ATTACH=CONFIG]28896[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]28897[/ATTACH]
MVP Play-off dela takmicenja bio je Charls Dzenkins sa 28 poena,2.3 skoka,4.5 asistencije,3.3 ukradene lopte,69 % iz igre i 50% za tri poena po mecu.Dzenkins je tako upotpunio MVP sezonu jer je bio i MVP regularnog dela.
Izjave trenera i igraca na konferenciji za stampu:
Radonjic:"Presrecan sam,napravili smo najveci uspeh u novijoj istoriji srpskog sporta!Ovo je najveci dan za mene i moje igrace od kad smo u klubu.Zaista nemam vise komentara.Ovo je neverovatno".-izjavio je Radonjic,dok su mu tekle suze niz lice.
Itudis:"Cestitke igracima Zvezde na ogromnom uspehu,kako za njih tako i za srpski sport.Oni su zasluzili ovo jer su bili najbolja ekipa ove sezone".
Dzenkins(MVP takmicenja):"Ovo je nesto najlepse u mojoj karijeri.Ovo mi je cetvrta sezona u crveno-belom dresu i zaista najbolja sezona u karijeri.Osvojili smo najveci trofej u Evropi i ostacemo zapisani zlatnim slovima u istoriju srpskog sporta.Neverovatno!"na pitanje novinara kako komentarise dve MVP nagrade Dzenkins je odgovorio:"To je takodje timski uspeh da nije bilo mojih saigraca tesko da bih imao ovako odlicnu sezonu.Na kraju,moram reci da su moje nagrade mnogo manje od klupskog uspeha."
Teodosic(kapiten CSKA):"Cestitao bih Crvenoj zvezdi ovaj neverovatan uspeh.Zaista su zasluzili sve ovo.Drago mi je da moja zemlja ima sampiona Evrope.Kad sam vec morao da izgubim finale,ovako mi je bilo najlepse".
Dok slavlje na ulicama sirom Srbije uveliko traje sutra se ocekuje i veliko organizovano slavlje na Malom Kalemegdanu.
Spoiler
[ATTACH=CONFIG]28899[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]28900[/ATTACH]