Zvezda pobedila Zalgiris posle produzetka-Dzenkinsov mec karijere!
[ATTACH=CONFIG]28849[/ATTACH]
Dzenkins je tokom karijere znao da ima mnogo neverovatnih meceva-protiv Budiveljnika u Areni je ubacio 29 poena,u dresu GSW je Portlandu dao 27 poena,ali sada je prevazisao sebe i oborio rekord Evrolige-protiv Zalgirisa je dao 46 poena!!!
Sve mu je polazilo za rukom sutirao je 16-25 iz igre,5-7 za tri,igrao sjajnu odbranu,skakao,delio asistencije-radio je sve sto jedan igrac moze da uradi!
[ATTACH=CONFIG]28850[/ATTACH]
Djenka je od 73 poena Zvezde ubacio 46!Ovakvu utkamicu niko nikad do sad nije odigrao i verovatno nikad niko i nece.
U prvom poluvremenu bolja je bila ekipa Zalgirisa koja je na poluvremenu vodila 30-26.
U drugom poluvremenu Zvezda se konsolidovala pogotovo u odbrani i u poslednju cetvrtinu usla sa zaostatkom od 3 poena,45-42.
U cetvrtoj cetvrtini su se stalno menjali Zvezda i Zalgiris u vodjstvu,15 sekundi pred kraj Zalgiris je izjednacio na 59-59 i Zvezda je imala napad za pobedu.Lopta je dosla do Dzenkinsa koji je bio odgurnut medjutim sudija nista nije dosudio,Dzenkinsu je lopta ispala i utakmica je otisla u produzetak.
Produzetak je bolje poceo Zalgiris koji je preko Vestermana stigao cak i do +5,68-63,ali je onda Dzenkins vezao 8 poena i Zvezda je povela 71-68.
Zatim pogodak Ulanovasa za 71-70 i brz faul na Dzenkinsu 6 sekundi pre kraja.Dzenkins je bio siguran sa slobodnih bacanja i Zvezda je stigla do 73-70.Vesterman je promasio trojku i slavlje je moglo da pocne.Malobrojna grupa Zvezdinih navijaca je slavilo sa igracima jos 40 minuta nakon kraja utakmice,naravno najvise se orilo cuveno "Djenka ooo",a zatim je i krenula pesma "Nas je Djenka bolji od Lebrona".Sve u svemu magicna partija Dzenkinsa i magicna pobeda Zvezde.[/SIZE][/FONT]
[ATTACH=CONFIG]28851[/ATTACH]
[ATTACH=CONFIG]28852[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]28853[/ATTACH]
Posle meca Dzenkins je izjavio sledece:"Ovo mi je najdraza utakmica u zivotu!!!Covece ubacio sam 46 poena.Postao sam rekorder Evrolige,usao sam u istoriju!Ne znam sta vise da kazem,znao sam posle meca protiv Gran kanarije da cu morati da nadoknadim sve te promasaje,ali ovome se ni sam nisam nadao.Ovo je neverovatan osecaj."