SRPSKI SATORANSKI POTPISAO ZA ZVEZDU! Srpski Satoranski, Petar Rakicevic novi je igrac Crvene zvezde saopsteno je na zvanicnoj stranici kluba iz Beograda. Rakicevic je proslu sezonu odigrao za Metalac, gde je u nedostatku igraca prekomandovan na poziciju pleja i sjajno se pokazao. Ocekuje se da on bude rezervni plej pored Nikole Rebica.
Petar Rakicevic (2.04, 21god) je srpski plejmejker ali moze igrati i na pozicijama beka i krila. Seniorsku karijeru poceo je u ekipi Mladosti iz Cacka. Leta 2014. potpisao je ugovor sa Metalcem iz Valjeva i sa njima odigrao 3 sezone. Bio je i clan mlade reprezentacije Srbije sa kojom je 2015. godine u Italiji osvojio zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu!
Rakicevic je sa Zvezdom potpisao ugovor na 3 godine i godisnje ce primati 250k.
IZJAVA RAKICEVICA
Spoiler
"Zaista sam sretan sto sam potpisao ugovor sa klubom koji je najveci i najbolji klub na ovim prostorima. Cim je doslo do prvog kontakta sa klubom odmah sam rekao mom agentu, to je to, zelim da igram u Zvezdi. Tek sam stigao u Beograd, pripreme jos nisu pocele, ali treniracu sa trenerom Gurovicem individualno dok ne pocnu pripreme. Zelim i sa njim da se upoznam, sa njegovim stilom igre a on je poznat kao trener sa kojim igraci najvise napreduju na sutu. Zelim da mnogo radim i da se dokazujem, i da sa Crvenom zvezdom napadnemo fajnal-for Evrolige! Jedba cekam da zaigram pred Delijama!" Navijaci Crvene zvezde ocekuju jos pojacanja na pozicijama centra i krila, a Milan Gurovic je to prokomentarisao:
Spoiler
"Zadovoljan sam sto smo uspeli da realizujemo ovaj transfer Petra Rakicevica u Zvezdu. Moze se i na njemu videti da je sretan i zadovoljan i da ga ocekuje jos mnogo rada. Ja cu raditi sa njim individualno dok ne pocnu pripreme, posto i ja i on zelimo da mu popravimo sut i da ga uvedem malo u sistem nase igre. Sto se tice ostalih pojacanja, ocekujemo jedno veliko pojacanje na poziciji krila, sa njim je sve usmeno dogovoreno, ali on bira izmedju nas ili da se pokusa izboriti za neki NBA ugovor. Agent ga vuce ka nama, ali njegova odluka je zadnja. Takodje, dogovorili smo se sa jednim domacim centrom, a sa drugim stranim centrom pregovaramo. Ako bi uspjeli sve ovo realizovati, imali bi odlican tim!" [/FONT] [/SIZE]