« poslato: 12. decembar 2016, 19:04:56 »
Buducnost dovela novog trenera,mediji i navijaci skepticni! U Podgorici na sva zvona odjekuje da je iskusni Luka Pavicevic napustio klub,i ako u soku nadali su se "Varvari" i Crnogorska kosarkaska javnost da ce uprava kluba uspetu da angazuje nekog trenera sa kakvim takvim iskustvom i rezultatom u dosadasnjoj karijeri.Medjutim svi su bili zacudjeni kada je uprava plavo belih na mesto trenera promovisala 39.godisnjeg Dusana Vukotica.Javnost i navijaci su skepticni po pitanju ocekivanja u predstojecoj sezoni,a kao alibi imaju to da mladi strucnjak u karijeri nikada samostalno nije vodio neku ekipu.Vruc krompir stavljen je ovom mladom coveku u ruke,pritisak,ocekivanja javnosti su velika nije tajna koliko dugo se u Podgorici ocekuje plasman u Euroligu,a koliko je realno da to ostvari mladi strucnjak videcemo.Redjali su se na klupi Buducnosti Jovovic,Radonjic,Iliazuras,Scepanovic,Pavicevic i niko od njih nije uspeo da ostvari zacrtani cilj,ali Buducnost je u svakom pomenutom trenerskom mandatu suvereno vladala Crnogorskom kosarkom.Podgoricani imaju 9 uzastopnih titula prvaka drzave,8 uzastopnih naslova osvajaca domaceg kupa sto se nikako ne bih smelo zapostaviti.Interesantno je videti kako ce se u svemu tome snaci gospodin Vukotic,na njemu je da oformi svoj krug saradnika i da polako krene u analizu igrackog kadra koji ima i da se pocne potraga za pojacanjima.Uprava kluba kao i ranijih godina nikada se ne mesa u izbor igraca koji dolaze,a isto tako kada strucni stab proceni da je neko suvisan,tako da odresene ruke dobija novopridosli trener uz naravno to da je jedino i samo on odgovoran za rezultat i ekipu.Celni ljudi visestrukog prvaka drzave samouvereni su i veruju da su doneli pravu odluku,od javnosti i navijaca traze razumevanje i strpljenje.Jasno je da svi oni kojima je plavo bela boja u srcu bez obzira bili skeptici ili pak pruzali podrsku novoizabranom treneru moraju shvatiti da je za uspeh potrebno puno,i da svaka podrska ekipi puno znaci.Na zvanicnoj pres konferenciji u prostorijama kluba nije bilo toliko novinara kao na dosadasnjim predstavljanjima trenera,da li je to neverica u izbor uprave?Da li su mediji vec otpisali Buducnost?Moze li Dusan Vukotic sa svojom ekipom da demantuje celokupnu javnost?Na to pitanje ce se pricekati,ali istina je da sve nas ocekuje jako burna i zanimljiva sezona.Izjave na odrzanoj pres konferenciji:Spoiler
Dragan Bokan predsednik kluba
"Uvazeni mediji,prijatelji kluba,navijaci danas smo ovde i od ovog dana nadam se pocinje jedan novi period u istoriji nase Buducnosti.Na moje veliko zadovoljstvo i uz jednoglasnu podrsku upravnog odbora ponosno predstavljamo gospodina Dusana Vukotica koji ce u naredne dve sezone obavljati posao trenera prvog tima.Svi mi smo dobro razmislili,uzeli u obzir sve okolnosti i mi bolje resenje nismo mogli da vidimo tako da je ovo nadamo se najbolje resenje za nas.Sporazumno smo se razisli sa bivsim trenerom,i mi mu zelimo sve najbolje u nastavku karijere.Sa gospodinom Dusanom sastajao sam se vise puta i ako javnost o njemu zna malo u trenerskim vodama jako je postovan i cenjen i neka trenerska imena koja imaju zavidne karijere o njemu su imala samo reci hvale.Iz razgovora sa njim uvideo sam koliko zelje i entuzijazma ima u njemu,koliko dobro poznaje kosarkasku igru,verujte sate i dane smo govorili i jednog momenta sam dosao na ideju da na upravnom odboru iznesem predlog o njegovom angazovanju.Kada su se predocile sve cinjenice,trziste slobodnih strucnjaka svi su moj predlog podrzali i jednoglasno smo doneli odluku da mu ponudimo saradnju.Covek je jasno izneo sta trazi i kakvi su mu uslovi,verovali ili ne jednog momenta nije govorio o visini plate i premija sve sto je trazio je da u slucaju loseg starta od nas dobije garancije da kakav god rezultat imao u prvoj sezoni nece biti smenjen.Mi smo to uneli kao klauzulu u njegov ugovor i to nije bio problem.Gospodin trener svestan je u kakav klub je dosao i kakva je tradicija Buducnosti,kolika su ocekivanja javnosti uvek.Spreman je da se nosi sa pritiskom,covek ima zavidnu psiholosku stabilnost,odmeren je radan i posvecen poslu.Cvrsto verujemo u njega i nadamo se da ce opravdati nase poverenje u naredne dve sezone.Javnosti,navijacima zelim da porucim da ce vise nego ikada biti potrebna podrska i razumevanje,da je vreme svakako potrebno za bilo kakav rezultat i uspeh."
Gavrilo Pajovic sportski direktor kluba
"Dobar dan i pozdrav i od mene za sve prisutne.Predsednik je rekao sustinu a ja zelim da iznesem jos neke vazne stvari vezane za dolazak naseg novog trenera gospodina Vukotica.Mi nijednog momenta nismo odustali od trke za plasman u Euroligu,i ove sezone to ce biti jedan od ciljeva mi to ne krijemo,ali i titule u domacim takmicenjima su obaveza svih nas.Takmicicemo se u Euro kupu gde takodje postoje nase ambicije,i necemo da prihvatimo samo da igramo da se vodi da se takmicimo u evropi kao sto mnogi misle.Kao covek iz kosarke,puno sam trenera ovde docekao dosta njih i ispratio ali do sada takvo poznavanje i citanje same igre nisam imao prilike da vidim.Dusan je covek koji je za kosarku vezan 24h posvecen je poslu on detaljno radi svaki trening,analizu svakog igraca sve sto se tice tima kod njega ce biti na visenego profesionalnom nivou u to verujte.I ako su vecina vas skeptici ubedjen sam da ce licno on uspeti svima da zapusi usta.Sto se sastava tima tica ja sam tu da mu kako mogu pomognem u dovodjenju igraca,ali glavnu rec tu vodi licno trener on je taj koji ce da kaze ko ce biti doveden,sa kim ce mo se razici.Ugovor sa Dusanom mi smo potpisali na dve godine,naravno posle toga ce se sesti i razgovarati pa videti kako i sta dalje.Medjutim zelim javno da kazem da ga mi iz uprave 100 % podrzavamo i da verujemo u njega.Dusane ja vam zelim sve najbolje u predstojecoj sezoni,i cestitam na dolasku u najveci klub u ovoj drzavi."
Dusan Vukotic novi trener ekipe
"Pre svega dame i gospodo novinari,upravo kluba navijaci Buducnosti dobar dan i veliki pozdrav od mene.Ja sam Dusan Vukotic imam 39.godina kosarkaski sam trener,rodjen sam u Medvedji na Kosovu i Metohiji.Svestan sam gde sam dosao,koliki je ovaj klub,sta se od mene licno ocekuje,svestan sam i pritiska koji nosi rad u ovakvom klubu i potpuno spreman sedam na klupu tima koji je kako rece sportski direktor najveci u ovoj drzavi,da se drugi ne uvrede ali pehari i rezultati su najvece merilo.Kada sam dobio ponudu ja nisam puno razmisljao cvrsto sam u sebe verovao,ono sto sam od uprave zahtevao omoguceno mi je i sa dosta srece dosao sam ovde i danas pred vam potpisujem ugovor na dvogodisnju saradnju.Imam jasnu viziju i plan kako bih zeleo da ekipa izgleda i igra,jasno sam planski i sistematski pristupio svakom delu onoga sto se od mene i ekipe ocekuje.Trazio sam da se za odlaske i dolaske pitam iskljucivo ja,kao i da u slucaju ako bih sezona lose krenula ne budem smenjen vec u prvoj takmicarskoj sezoni vec da mi se da vreme i pruzi sansa.Kada bih vam sada obecavao neke velike rezultate ispao bih krajnje neozbiljan,jednostavno mi ce mo raditi trenirati ici od meca do meca pa ce mo videti crta se na kraju sezone podvlaci.Zahvaljujem se na lepom i prijatnom doceku svima vama,predsedniku i sportskom direktoru takodje zahvaljujem na lepim recima i ukazanom poverenju.Trudicu se da stvorimo jaku i kompaktnu ekipu,koja ce u nasoj zemlji i regionu biti kandidat za najvece ciljeve,trudicemo se da se ako Bog da ispuni sve ono o cemu smo se dogovorililjudi iz uprave i ja.Navijacima porucujem da nas podrze da nam pruze preko potrebnu podrsku,hocemo da disemo kao jedan jer bez spone sa njima nema uspeha oni su nas sesti igrac.Verujem u veliku podrsku i u strpljenje svih njih,trudicu se da ih ne razocaram."
Pitanja novinara: Spoiler
*Pitanje za gospodina trenera,kako je na vas utisak ostavio tim iz predhodne sezone,i da li ste upoznati sa igrackim kadrom?
-Iskren da budem nisam toliko pratio Buducnost u predhodnoj sezoni,u predhodnih par dana dosta materijala sam ispratio i upoznao se sa nekim mecevima ali ne bih mogao da dam utisak jer nisam bio ovde i nisam upoznat ni sa radom tadasnjeg trenera tako da o tome ne bih govorio.Sto se igrackog kadra tice na tome sam predhodnih dana dosta radio pre svega sam zatim u razgovorima sa sportskim direktorom tako da sam u vecem delu upoznat sa stanjem i kvalitetom postojceg igrackog kadra.
*Gospodine Bokan koliko ce budzet sa sastav ekipe iznositi ove sezone?
-Pazite imaju stvari koje se ticu nas unutar kluba,tako da na ovo pitanje ne bih dao odgovor ali recu da nece biti vec od 1,5 miliona eura.
*Gospodine Dusane kako ste doneli odluku o dolasku u Buducnost,konsultovali ste se sa nekim ili je to licno vasa odluka?
-Iskren da budem ovo je bila samo moja odluka tako da nadam se da sam odabrao pravi put.
*Dusane,o vama kosarkaska javnost nase zemlje jako malo zna hocete li nam reci da li ste se bavili kosarkom,i gde ste pekli trenerski zanat?
-Naravno,ja sam kosarkom poceo da se bavim sa 7.godina i igrao do kadetske selekcije ali ocigledno je bilo da nisam bio na nivou potrebnom za ozbiljnije igranje tako da sam se posvetio skoli.Naravno od kosarke nisam odustao zavrsio sam visu trenersku imam licencu da vodim bilo koji tim.Radio sam kao pomocnik u Kk Lovcen dve sezone,zatim radio sam kao trener mladjih selekcija Lovcena gde sam se zadrzao jako kratko.Poslednje dve godine bio sam u Okk Beogradu dole u Srbiji kod jednog velikog trenerskog maga gospodina Vlade Djurovica uz koga sam imao dosta toga da naucim koji je dosta zasluzan za moje trenerskom razvijanje i vidjenje samse igre.
*Kazite mi da li vec sada imate u glavi gospodine Vukoticu na koje igrace ce te racunati,a kojima ce te se zahvaliti?
-Da vam kazem jasno je da postoje oni koji ce ostati,a isto tako i momke kojima ce mo pozeleti srecu u daljoj karijeri.Tako da imam delimicno jasnu sliku o tome ko ostaje a ko ide u narednim danima javnost ce biti blagovremeno obavestena.
*Dusane,jeste li svesni kakav pritisak ce biti na vama,i sta znaci trenirati ovakav klub i biti ovde?
-Pa da ne mislim i da ne znam sta me ceka gospodo sigurno ne bih danas bio ovde( ).Jasno mi je sta ce se od mene traziti i sa cim sve moram da se izborim ako zelim nesto da napravim.Svestan sam velicine kluba i ponosan sam sto sam ovde medju vama.
*Kakav sastav se moze ocekivati za narednu sezonu,pitanje za sportskog direktora?
-Pa vidite kao sto sam i rekao glavnu rec o tome imace nas trener u dogovoru sa njim videcemo,bicete kao i uvek obavesteni o svemu."
*Vukoticu recite mi kako ste upoznati sa kvalitetom timova u Jadranskoj ligi,kako vidite svoj tim tu?
-Jadranska liga vec godinama ima zavidan kvalitet,doduse malo je do splasnulo poslednje dve sezone ali se ozbiljna kosarka tu igra.Imate Evroligasa C.zvezdu,tu je Cedevita takodje Evroligas prosle sezone,uvek nezgodnu Megu,tu je Cibona,tako da ima tu dosta zanimljivih timova koji su svakako kvalitetni vise ili manje,tako da upoznat sam sa takmicenjem.Vidite ja ne zelim prognoze unapred,ali zelim da imam ekipu konkurentnu svima.
*Dusane,za koji dan bice poznati rivali u Evro kupu,mislite li da je to takmicenje suvisno ili korisno po vas tim?
-Kao sto rekoste za par dana saznacemo imena rivala u Evro kupu,to nikako ne moze da bude stetno po tim to su jaki timovi iz Evrope drugo po redu evropsko takmicenje dosta kvalitetnih ekipa to za nas tim moze da bude samo dodatni plus i novo iskustvo igracima i meni."
Ocekivanja u takmicenjima u sezoni 2015-2016:Spoiler
Aba Jtd Liga:
-plasman u play off i borbu za plasman u Evroligu
Euro kup:
-Plasaman u drugu fazu
Kosarkaska liga Crne Gore:
-Osvajanje
Kup Crne Gore:
-Osvajanje
Vezano za tezinu igre,i jos po nesto:
Spoiler
Drugari veliki pozdrav,na ideju da pisem dosao sam preko jos jednog zaludjenika Evropskom kosarkom i momka koji pise temu takodje ovde Markec30 koji je glavni krivac sto sam ovo zapoceo.Tezina mi je hall of hame,slajderi su mi iz nekog peca koji sam nasao na internetu Olimpiske igre,igram na 10 min po cetrtini.Da se razumemo necu pisati svako kolo,biracu najzanimljivije utakmice,bice iz svih takmicenja u kojima nastupam,bice intervjui,izvestaji,snimci i jos puno toga.U ovom sam nov,pa ako gresim ili sam u necem slabiji imajte u vidu.Planiram da igram i pisem sa vise klubova ostanak u klubu zavisi od rezultata i ambicija tako da vas puno toga zanimljivog ocekuje od mene.Nadam se da ce te me pratiti pozz za sve forumase od Mesi 10 El maestro!;)
« Poslednja izmena: 18. novembar 2021, 18:33:31 od strane Wolfy03 »
Sačuvana
Kada izadjem u halu,stanem pred kos,mojim problemima je dosao kraj.Tu pocinje ljubav:001_wub::001_wub: