UŽIVO: Djordjević predstavljen,jasan cilj:Povratak u EL!
Za 13:00 časova zakazana je konferencija za medije,i predstavljanje novog trenera KK Partizan,Aleksandra Djordjevića.Sva dešavanja sa stadiona Partizana,možete pratiti uživo preko portala B92
11:20 Konferencija za medije je zakazana u 13:00
12:15 Novinarske ekipe pristižu na stadion,očekuje se dolazak zvaničnika KK Partizan kao i Aleksandra Djordjevića
12:20 Na stadion pristižu predsednik Partizana Nikola Peković,sportski direktor Dragan Todorić,članovi Upravnog odbora...
12:27 Aleksandar Djordjević se pojavljuje na parkingu stadiona JNA
12:45 Dugo se ne pamti da je jedno predstavljanje trenera javnosti bilo ovako medijski ispraćeno i posećeno.Sala na stadionu u Humskoj 1,gde se nalazi sedište KK Partizan,je bila ispunjena do poslednjeg mesta.Čeka se početak konferencije.
12:57 Pojavljuju se na konferenciji Aleksandar Djordjević i predsednik KK Partizan,Nikola Peković
13:00
SADA JE I ZVANIČNO: Aleksandar ''Saša'' Djordjević se vratio u svoj matični klub,i preuzeo je vođenje ekipe.Ugovor o saradnji srpskog stručnjaka i kluba je potpisan na 2 godine,uz mogućnost njegovog produženja.
Konferencija počinje - Nikola Peković,predsednik KK Partizan,se obraća prvi javnosti:
''Pre svega moram da izrazim zahvalnost svima koji su se odazvali ovom pozivu za press konferenciju.Prosto ne znam šta da kažem (smeh).Doveli smo vrhunskog stručnjaka na mesto trenera prvog tima,nakon što je ono upražnjeno odlaskom Aleksandra Džikića u turski Efes.Ja bih se,kao predsednik kluba i ispred celokupnog UO KK Partizan,zahvalio Saši što je došao u ne sjajnoj situaciji za Partizan,ovde da vodi klub koji mu je u srcu.Naš cilj jeste da u narednom periodu od sezonu-dve,pored toga što želimo da održimo nivo na Jadranu i u domaćem prvenstvu,obezbedimo povratak u EL.Partizan će se ove sezone takmičiti u Eurokupu,to je sigurno,a ostaje da se reši sukob FIBA - EL,pa samim tim da se vidi da li će suspenzija našeg saveza trajati ili ne.Što se pojačanja tiče,na treneru je da prvo vidi postojeći igrački kadar,a ukoliko bude bilo potreba za promenama,imaće odrešene ruke,u skladu sa finansijskom situacijom u klubu'' 
Nema pitanja,sada će se javnosti obratiti novi trener ekipe Partizan NIS,Aleksandar Djordjević:
''Jake su emocije.Nekada sam kao igrač Partizana sedeo ovde,pred vama,a sada to radim kao trener.Veliki klub,kao što je KK Partizan,sa ogromnom tradicijom igranja u Evroligi,zaslužuje da se opet tamo i vrati.To je naš primarni cilj!Znamo da neće biti lako,pogledajte koliko samo kvalitetnih ekipa igra na Jadranu,tu je pre svih ekipa Crvene Zvezde,koja ima nekoliko reprezentativaca,kao i odličnih stranih igrača(Miler,Cirbes,Kinzi...),Budućnost iz godine u godinu sve više ulaže u svoj tim,i oni imaju cilj ulaska u EL,Cedevita,sa takođe Evroligaškim ambicijama...Tako da sigurno da neće biti lako,ali mi se nećemo predavati,uostalom zato smo i svi mi ovde.Ja bih zahvalnost iskazao Partizanu,njegovim čelnim ljudima što su mi omogućili da se vratim u klub koji volim,za koji navijam,i sa ponosom ću obavljati funkciju trenera Partizana. Pitanja:
N:
''Da li se nešto sada menja,s obzirom na to da ste istovremeno i selektor Srbije i trener Partizana,kakav će te odnos imati prema drugim igračima?'' S:
''Mislite prvenstveno na igrače Crvene Zvezde?Ne,moj odnos se neće menjati,svako ko zasluži da dobije reprezentativni poziv,dobiće ga,samo što na terenu ću uvek želeti da pobedim 'večitog'' rivala (smeh).Čak štaviše,mislim da će mi funkcija trenera Partizana pomoći u skautingu igrača,a to će se svakako dobro odraziti na reprezentaciju Srbije.'' N:
''Kako ocenjujete postojeći igarčki kadar,da li će biti potrebe za pojačanjima?'' S:
''Ne znam,nisam još pričao sa igračima,ne zna se i dalje ko ostaje ko ide.Videćemo,ko se dokaže ostaće u timu,ko ne neće,sve je na njima (igračima).'' N:
''Dometi Partizana u sledečoj sezoni?'' S:
''Mislim da je nezahvalno još o tome govoriti,sezona još nije počela,tim je u formiranju,polako...Naravno treba igračima graditi pobednički mentalitet,ali za nek prognoze je još rano.'' N:
''Da li nekoga dovodite sa sobom u stručni štab?'' S:
''Za sada ne,za dalje videćemo'' N:
''Za kada se očekuje prozivka i početak priprema?'' S:
''Dali smo igračima par dana odmora,od početka sledeče nedelje,očekuju se razgovori sa većinom igrača,kako bi saznali da li žele da ostano ili ne,i negde oko 15.08,se očekuje prozivka i početak priprema za narednu sezonu.'' N:
''Za kraj,neka poruka za Grobare?'' S:
''Samo da ostanu ovakvi kakvi su,da pružaju bezuslovnu ljubav klubu,i ZAJEDNO MOŽEMO SVE!13:53 Konferencija za štampu je zavšena,hvala Vam svima što ste prisustvovali!
[/COLOR][/SIZE]