« poslato: 10. april 2016, 20:54:15 »
Petrovic za neku novu Zvezdu,zahvalnost Radonjicu!
Vreo junski dan u kosarkaskom sportu u Srbiji i regionu bez bure sezona zavrsena pripreme daleko,a danas je kao grom iz neba odjeknula vest o tome da bi doskorasnji najbolji trener u istoriji kluba Dejan Radonjic napustio Crvenu zvezdu jer je dobio unosnu ponudu Turskog giganta Efesa,a klub na celu sa predsednikom Covicem nije zeleo da pravi problem Radonjicu pa je uz zahvalnost na dosada postignutom popularni Radonja dobio slobodu u izboru nove sredine.Zvezda kao ozbiljan klub imala je spremne zamene i posle visecasovnog razgovora predsednik kluba postigao je dogovor sa dosadasnjim pomocnikom Karija Pesica Nemanjom Petrovicem o preuzimanju trenerske palice.Jasno je da se stvara novi koncept i neka nova Zvezda ali imaju jasni planovi koji se godinama sprovode tako da milionska armija navijaca nema potrebe da brine po recima celnih ljudi otisao je najbolji a dosao jos bolji mladi strucnjak.
Ciljevi su astronomski naravno da se trofeji podrazumevaju a tu je i takmicenje u Euroligi gde ce C.zvezda sigurno imati obavezu da se plasira u Top 16.Bice razgovora sa dosta igraca a najavljuje se da bi mogao da se zadrzi citav tim od predhodne sezone uz jedan ili dva odlaska i isto toliko dolazaka.Rano je pricati o timu pocetak priprema ocekuje se tek za mesec ipo do dva do tada ce uprava i trener imati dosta vremena da sednu razgovaraju sa svima,vide ambicije i planove igrace i iste iznesu pred njih.Jako veliki broj novinara na Malom Kalemegdanu,i ako je vreme jako sparno i vruce.Na promociji su bili i predstavnici navijaca C.zvezde koji su vidno zadovoljni izborom novog kormilara na klupi sampiona SRbije i Jadranske Lige."Ogroman korak u mojoj karijeri,radom cu pokazati da vredim"
"Dobar dan svima zelim da vas pozdravim i uputim veliku na lepim recima,zeljama koje sam do sada dobio.Nadam se pre svega da ce mo imati izvanrednu saradnju,ja sam takav da primam sve kritike i uvek odgovornost uzimam na sebe samnom necete imati problema.Dolazak u ovako veliki klub za mene kao mladog trenera ogromna je stvar i veliki iskorak u mojoj karijeri.Ja sam Nemanja Petrovic do pre par nedelja bio sam u strucnom stabu Bajerna kod Karija Pesica i nakon njegovog odlaska iz kluba i ja sam napustio.Pre toga radio sam u Zitko Basketu kao trener mladjih selekcija sa nasim Draganom Jakovljevicem,kazem nasim jer je on jedan od najvecih navijaca Zvezde kog sam upoznao u zivotu a i vrstan je poznavalac kosarkaske igre sto dokazuju mladi igraci koje svake godine izbacuje iz Zitka u vece klubove.Hvala Nebojsi i upravi na ukazanom poverenju svestan sam da sam uzeo veliko breme i pritisak na sebe,a u klubu renomea Zvezde pritisak,dobri rezultati,trofeji i ogromna ocekivanja armije navijaca su normalna stvar.Mislim da sam uz dosadasnjeg mentora naucio dosta i uz svoju neku filozofiju igre imam jasnu viziju i koncept kako ce da izgleda igra i na cemu ce mo da se baziramo ove godine.U narednih mesec ipo obavicu razgovore sa svim igracima sa onima kojima je ugovor istekao pa ce mo da vidimo kako i sta dalje ubedjen sam da ce mo stvoriti konkuretan tim za takmicenje u Evropi,a dovoljno dobar i popunjen na svim pozicijama za domaca i regionalna takmicenja.Uz vredan rad,red i disciplinu mozemo mnogo uz onakve navijace dometi su veliki sto ce vreme pokazati nadam se.Prihvatio sam ponudu Zvezde iz vise razloga ali mi se najvise dopao koncept razvijanja mladih igraca,visoki ciljevi i ambicije kluba,igranje Eurolige i ugovor na cetiri godine naravno.U danima koji predstoje imenovacu svoj strucni stab bice tu i naravno bivsih igraca ZVezde sa nekima sam vec obavio razgovore tako da bice sve jasnije.Plan priprema ce takodje biti razradjen u danima koji dolaze treba odabrati i rivale tako da trudicemo se da utakmica bude sto vise da svi dobiju sansu i pokazu koliko mogu.Pozvacu par momaka iz Zeleznika sto je normalno puno tu kvaliteta ima pa ce mo da vidimo ko je zreo za ostanak u prvom timu.Od navijaca trazim strpljenje jer se pravi nova filozofija igre i potrebno je vreme za sve tako da polako pre svega da vidimo ko nas napusta ko ostaje,necemo dovoditi dzabe ali kad dovedemo to ce biti ono pravo.Sto se mene tice toliko."
"Petrovic je dostojan naslednik Radonjica,stvorice Evropski jos jacu Zvezdu"
"Danas smo se okupili prevashodno kako to cast nalaze da se zahvalimo nasem bivsem treneru Deji Radonjicu na svemu sto je do sada uradio,pruzio C.zvezdi i mi mu kao klub zelimo sve najbolje u karijeri i daljem radu vrata kluba su mu uvek otvorena.Dejan je radom i zalaganjem postao najuspesniji trener u istoriji naseg kluba i dostigao je neke granice zadovoljio afinitete i stigao je veci izazov i razumem ga kao coveka i trenera i treba da ide dalje i napreduje u daljem radu.Sto se tice novog trenera rec je o gospodinu do mene kao sto vam se vec predstavio Nemanja je mlad strucnjak ali jedan po recima mnogih nasih poznavaoca kosarke,bivsih i sadasnjih igraca od najtalentovanijih mladih trenera u Evropi.Mi smo uz konsultacije sa nekim nasim bivsim trenerima,igracima i prijateljima kluba dosli do zakljucka da je Nemanja Petrovic najidealnije resenje za C.zvezdu i dali smo mu ugovor na 4 godine,da radi da stvori igru i da tempira dosta mladih igraca uz naravno rezultate i ambicije koji su kao sto je i sam rekao uvek astronomski veliki.Pred njim je tezak put ali i lep put imace sve uslove da dobro uigra i spremi ekipu,imace na raspolaganju dobru skolu sa dosta talentovane i perspektivne dece za koju ce mesta u Zvezdi uvek biti.Videcemo sa kim ce mo u narednim danima saradnju da produzimo,ko ce nas napustiti pa ce onda da se vidi kako i sta dalje gde su potrebni igraci na kojim pozicijama to je vec na treneru i strucnom delu uprave na celu sa mojom malenkoscu naravno.Cestitam Nemanji na dolasku u ZVezdu zelim puno srece i trofeja u nasem zajednickom radu."Zatim su gospoda Petrovic i Covic prepustili novinarskim pitanjima:
Spoiler
S.Zurnal:"Poznajete li gospodine Petrovicu Dejana Radonjica da li ste se i sa njim culi predhodnih dana?"
"Gospodina Radonjica ne znam i nisam obavio razgovor sa njim ali ako to zatreba naravno da hocu."
Blic:"Nemanja recite mi na kakav koncept ce se ZVezda ove godine odluciti,da li su to mladi igraci kojih ima dosta,ili iskusniji i stranci?"
"Pre svega predsednik kluba bio je jasan koncept i planovi postoje po tome se radi sezonama u nazad i ja cu se toga pridrzavati.Mladih igraca ce biti sto je normalno s obzirom da tu ima potencijala koji uz dobar rad moze da se pretvori u kvalitet.Sto se tice stranaca naravno da ce ih biti ali stranci koji stvarno mogu da donesu kvalitet i prevagu necemo angazovati i placati nekog sa strane ako nije bolji od domacih igraca.E sad iskusnijih ce biti u ekipi zelim naravno da tu imam momke koji su vec nesto prosli koji su spremni na izazove i svojim iskustvom mogu da pomognu mladim igracima i uopste igri i rezultatima tima."
Kurir:"Gospodine Nebojsa koliki ce okvirno budzet Zvezde biti za predstojecu sezonu,i ima li ciljeva u Evroligi?"
"Sto se tice budzeta on ce okvirno biti oko tri miliona eura sa omladinskim pogonom,zaposlenima,igracima i trenerima prvog tima.Ciljevi u Euroligi postoje naravno proslu sezonu igrali smo top 8 cak a ove ce mo pokusati ako ne f4 bar da dostignemo rezultate iz predhodne sezone."
Sportske.net:"Nemanja recite mi da li ste razmisljali angazovanje nekog iskusnijeg trenera koji bi bio vas savetnik,ili neko ko ce vam u odredjenim momentima pomoci svojim iskustvom i znanjem."
"Svidja mi se kako razmisljate pitanje je odlicno.Da razmisljao sam i ovih dana imam razgovor sa jednim velikim imenom u svetu kosarke za kog sam zainteresovan da mi se prikljuci u strucnom stabu uvek je korisno imati nekog da te uputi i objasni kako reagovati u nekim situacijama koje je prosao bezbroj puta a ja kao mlad trener nisam."
Informer:"Koliko poznajete ovaj tim Zvezde gospodine Petrovicu,da li ste ispratili predhodnu sezonu Zvezde u Euroligi a koliko u domacim takmicenjima?"
"Sto se tice proslogodisnje sezone ZVezdu sam pratio samo kad mi je vreme dozvoljavalo a i cesto sam morao jer sam bio pomocnik u Bajernu kao sto sam rekao,a glavni konkurenti za ulaz u Top 16 bio je upravo moj sadasnji klub.Analizirao sam dosta meceva prosle godine igrace poznajem cak odlicno upoznat sam sa kvalitetima mnogih."
Monod.rs:"Gospodine Covicu koliko je realno da se ekipa od predhodne zadrziz a ovu sezonu?"
"Pa vidite nije jednostavno ali neko ce ostati neko ne sve zavisi od ambicija igraca tu su i unosnije ponude od nase a i mi necemo ostavljati nekog ko nije potreban ekipi i treneru.Bice razgovora sa svima tako da videcemo o svemu ce te biti obavesteni u narednim danima i nedeljama."
Sport:"Nemanja kada bih mogli da ostavite dva sadasnja igraca ko bi to bio?"
"Pa da vam kazem rano je o tome sigurno da bi ostavio bar 8 a ne samo dva ali zelje su jedno a realne mogucnosti drugo."
Sos kanal:"Gospodine Petrovicu na cemu ce se bazirati vasa igra ove godine?"
"Pa vec sam rekao da sam dosta kupio od iskusnijih i dokazanih trenera tako da uz svoju viziju igre mislim da ce to biti kvalitetno ne samo za oko nego zelim da mi ekipaigra na rezultat uz jaku odbranu,i baziranje igre na niskom postu.Sve to zavisi od profila igraca koje cu imati 1 drugaciji igrac moze da promeni veci deo kocepcije tako da ima vremena za postavljanje igre."
. . . . . . .
Galrija slika sa promocije novog trenera Nemanje Petrovica:Spoiler

Misljenje i kratke izjave bivsih trenera ZVezde o imenovanju Nemanje Petrovica sa trenera prvog tima:Spoiler

"Cuo sam u predhodnim danima da je Nemanja kandidat za trenera Zvezde i svidelo mi se to jer rec je o jako kvalitetnom mladom treneru i dobrom coveku kog licno poznajem.Toliko je posvecen poslu da je celnicima Albe placao da dolazi na moje treninge i sate provodio u belezenju i razgovoru samnom o igri i taktici koju sprovodim.Mislim da ce imati uspeha zelim mu sve najbolje."

"Nemanju znam cak sta vise kao igraca sam ga trenirao u nekim mladjim selekcijama nazalost povrede su ga omele da postane vrhunski igrac ali to je zivot.Evo ga sad je tu na velikoj sceni na njemu je da radi i trenira vredno da daje svoj maksimum i mislim da ce uz odlican rad i malo srece zablistati u godinama koje dolaze."

"Äko je danas kome drago to sam onda ja jer mogu reci da je jos jedan od mojih bivsih kolega uspeo u poslu i evo ga sada na klupi tima koji volim najvise na svetu.Kada je dobio ponudu ljudi iz C.zvezde nazvao me je i pitao za savet kako i sta proveli smo dugo u razgovoru a na kraju sam mu rekao pakuj se bre Zvezda jednom zove,i vec danas evo ga na promociji.Radi se o talentovanom treneru koji je posvecen igri,rezultatima taktici koji iz svakog meca izvlaci maksimum analaze i voli mlade igrace.Bice zanimljiva ova sezona."

"Pitate me o nokom koga neizmerno volim rec je o odlicnom mladom coveku koji voli da uci,dosta radi vredan je umeo je posle treninga koje odradimo sa prvim timom besplatno da radi sa mladim pogonom i pomaze tako kolega u Bajernu sto je mene uvek radovalo i iznenadjivalo jer to se vidi koliko je veliki covek i koliko voli kosarku.Na njemu je da radi,trenira vredno uigrava ekipu ne sumnjam u njega jer poseduje veliko kosarkasko znanje.Bice veliki trener ubedjen sam u to voleo bih da se za sezonu ili dve sudarimo kao eivali da vidi profesor sta je naucio djak heheheh."
Postovani posetioci foruma puno truda ulazem u ovo i koristim svo slobodno vreme da bi ovo izgledalo kako valja za ovu pricu preko tri sata sam odvojio.Inace radim na poslu sam nekad i treca pa nece bas svaki dan biti textova.Ocekuje vas izvestaj sa priprema,izvestaji sa meceva,klipovi,tv emisije i jos puno toga pratite me bice zabavno.
P.s Da nije bilo ljudi iz tima koji su napravili Aba pec nista od ovolike inspiracije ne bih bilo tako da sve cestitke Samketu i ekipi i ovim putem se do neba zahvaljujem.
« Poslednja izmena: 18. novembar 2021, 18:33:12 od strane Wolfy03 »

Sačuvana
Kako se postaje pravi sampion?
Tako sto izadjes na teren kad je najteze i POBEDIS!